Semasa

‘Trgisnya Pmergianmu..’ Bayi 6 Bulan MninggaI Ditetak Datuk Saudara, lbu Prah.

KINABATANGAN – Seorang ba.yi perempuan berumur enam bulan ma ut dite.tak datuk saudaranya dalam kejadian di Kampung Ubi Sungai Pauh semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2 petang itu, ibu bay1 berkenaan yang berusia 35 tahun turut diIaporkan prah dengan kecede raan telinga sebelah kiri yang hampir pu tus.

Ketua PoIis Daerah Kinabatangan, Superintendan Dzulbaharin Ismail berkata, pihaknya menerima panggilan daripada orang awam mengenai kejadian itu pada jam 2.40 petang sebelum sepasukan pegawai dan anggota Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) Kinabatangan bergegas ke lokasi kejadian.

“Anggota bertugas mendapati ba.yi perempuan terbabit sudah mninggaI dunia akibat dite.tak di bahagian kepaIa manakala ibu bay1 itu pula prah di bahagian belakang tngkuk selain telinga kiri hampir pu tus.

“Kedua-dua mngsa kemudiannya dibawa ke Hspital Kinabatangan untuk pemeriksaan dan rwatan lanjut.

“Kita kemudiannya berjaya mengesan dan menan.gkap sspek di kawasan kebun sawit di lokasi sama selain turut mermpas sebiIah pa.rang dipercayai digunakan untuk mene.tak mngsa,” katanya dalam kenyataan akhbar hari ini.

Mengulas lanjut, Dzulbaharin memaklumkan suspek berusia 60 tahun wrga Filipina dibawa ke lPD Kinabatangan untuk siasatan lanjut dan si.asatan masih diteruskan bagi mengenal pasti punca kejadian.

“Sspek dire.man selama tujuh hari bermula hari ini dan ke.s disi.asat mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan yang membawa huku man gntung sampai mat1 sekiranya disabltkan kesaIahan,” katanya.

Sumber:KOSMO! ONLINE