Semasa

Trgisnya Pmergianmu Hanif..’ Tcmpak Atas Bmbung Kereta Dipndu Wrga Emas.

KUALA SELANGOR – Hasrat seorang penghantar barang untuk bersiar-siar di Pulau Indah, Klang dengan menunggang motosikalnya bertukar trgedi apabila ma.ut mere.mpuh sebuah kereta di Kilometer 50 Jalan Klang-Teluk Intan di sini hari ini.

Lebih memiIukan, kemaIangan jam 9.50 pagi itu mengakibatkan lelaki berusia 26 tahun berkenaan tercmpak atas bumbung kereta dan mninggaI dunia di tempat kejadian.

Ketua PoIis Daerah Kuala Selangor, Superintendan Ramli Kasa berkata, mngsa yang menunggang Yamaha Y15 bersendirian datang dari arah rumahnya di Kampung Teb0k Berihun, Sabak Bernam menuju ke Pulau Indah.Katanya, ketika kejadian sebuah Proton Saga dipandu wanita berusia 67 tahun dari arah bertntangan dipercayai tiba-tiba memasuki slmpang di jalan tersebut.

“Mngsa yang berada di jalan lurus tidak smpat mengawaI motosikal lalu mermpuh pintu depan penumpang sebelah kereta tersebut.

“Rmpuhan itu kemudian menyebabkan penunggang berkenaan tercmpak ke atas bumbung kereta lalu mninggaI dunia,” katanya ketika dihubungi petang tadi.

Jelas Ramli, pemandu wrga emas itu tldak memberh.entikan kenderaan dan meneruskan perjalanan sejauh 400 meter.

“Namun, wanita yang ced.era ringan di pinggang itu smpat diberhentikan oleh saksi bebas di lokasi kejadian. Myat mngsa dibawa ke Hspital Tanjong Karang untuk bdah sia.sat,” ujarnya.

Tambah beliau, ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.“Orang ramai ramai yang mempunyai sebarang makIumat mengenai kejadian diminta menghubungi Pegawai Penyia.sat, lnspektor Muhamad Najmi Abd. Rahman di talian 017-8028105 atau baIai poIis berdekatan,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga hanif yusoff. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah.

Sumber: KOSMO! ONLINE