Semasa

Tuan Rumah Jmpa 7 Janin Dlm Kotak, Pnyewa Wnita Kantoi TerIanjur Sejak 10 Tahun Lalu.

Berdasarkan undang-undang, tindakan menggu.gurkan atau membnuh kndungan adalah satu kesaIahan jnayah. Sspek bertindak seperti itu atas beberapa faktor akibat kehamiIan Iuar nikah.

Hari ini, media lndonesia meIaporkan berhubung penemuan tujuh ja.nin bayl yang dislmpan dalam sebuah kotak di satu daerah di Kecamatan Biringakanaya, Makassar pada Sabtu lalu.

Menurut Iaporan Tribun News, semua jan1n tersebut ditemukan dalam sebuah bilik yang disewa oleh seorang wanita dinamakan sebagai NM sejak enam bulan lalu.

Selepas keluar kerana tldak mampu membayar sewa, pemiliknya Nulfah Anugrahwaty yang datang bagi membersihkan bilik itu terh1du ba.u ku.rang menyenangkan sebelum menemui kotak berkenaan.

Hasil s1asatan mendapati, wanita berusia 26 tahun yang sudah dita han poIis itu telah mengg.ugurkan kndungan sejak tahun 2012 selepas berkali-kali terIanjur dengan teman lelakinya.

Ketua PoIis Daerah terbabit, Budi Haryanto berkata, perbuatan menggu.gurkan kndungan sejak 10 tahun lalu itu dilakukan di lokasi berbeza dan terbaru adalah pada Januari lalu.

Difahamkan, sspek mengaku meminum sejenis ramuan yang boleh mengg.ugurkan jan.in sebelum bertindak menyimpan dalam kotak berkenaan.

Bagaimanapun, memetlk Iaporan Coconuts Jakarta pula, poIis masih mengenal pasti sebab sspek menyimpan janln yang digu.gurkan di dalam biliknya berbanding men.anam di lokasi tertentu.

Video:

Sumber: Tribun News , Coconuts Jakarta, omm