Semasa

Tudung Tercabut, Pesilat Negara Pantas Cover Aurat Pihak Lawan Sehingga Terima Tepukan Seluruh Dewan.

Sukan Sea 2022 yang berlangsung di Hanoi, Vietnam sudah pun membuka tirai pada 12 Mei 2022 walaupun beberapa acara telah dilangsungkan lebih awal.

Penampilan-penampilan atlet kita di temasya kali ini dilihat sangat memukau dengan deretan pingat sudah berjaya dikutip dari pelbagai acara.

Ada sahaja cerita baru yang menarik perhatian peminat sukan negara yang diperoleh dari Hanoi ketika ini.

Pesilat wanita negara

Paling terbaru adalah perkongsian yang tular di TikTok milik @_alice_harun_shim apabila memuat naik rakaman video ketika pesilat Malaysia berentap dengan pesilat Indonesia dalam kategori wanita.

Dalam perkongsian tersebut, Siti Shazwana Ajak telah mendapat pujian peminat sukan kedua-dua negara apabila segera melindungi kepala pesilat Indonesia, Selly Andriani ketika tudung yang dipakai tertanggal sewaktu berentap.

Dia segera melindungi Selly bagi membolehkan pesilat tersebut membetulkan semula tudung yang dipakai sebelum kembali meneruskan perlawanan.

Perkongsian tersebut telah mendapat maklum balas daripada warganet dan rata-rata memuji tindakan pantas Shazwana.

Mereka juga menyatakan apa yang dilakukan pesilat berkenaan menunjukan betapa tingginya semangat kesukanan dalam diri atlet negara.

Dalam pada itu Shazwana juga telah memenangi pusingan tersebut dan layak ke peringkat seterusnya setelah mengalahkan Selly Adriani dalam kelas E (65-70kg).

Sumber: TikTok @_alice_harun_shim