Semasa

Wajah Pnah Dikatakan Mirip Shuk Sahar, Founder Ceknon Viral MninggaI Dunia Pagi Td.

Beberapa tahun lepas, pernah tular video-video kontr0versi seorang founder kosmetik yang menggelarkan diri sebagai Ceknon di media sosial terutamanya di Facebook.

Dia yang gemar membuat live di media sosial turut dikatakan mirip pelawak terkenal Shuk Sahar sehingga menjadi bahan gura.uan netizen.

Suami khabarkan Ceknon sudah tlada.

Walau bagaimanapun, menerusi perkhabaran terkini Ceknon atau nama sebenarnya, Norshahadah Aisyah di beberapa posting di media sosial hari ini, ada yang memaklumkan founder kosmetik berkenaan telah mninggaI dunia.

Menerusi video yang dikongsikan suaminya di TikTok @sabarituindah24434, dia mengesahkan isterinya telah mninggaI dunia pada jam 3.45 pagi tadi.

Video:

Tak akan buat live semasa upacara pengeb.umian nanti

Suami kepada Ceknon yang sinonim dengan pakaian yang berwarna merah jambu dan rambut blonde ketika melakukan siaran langsung di Facebook atau TikTok untuk mempromosikan produk kosmetiknya juga memaklumkan yang dia tldak akan membuat sebarang live semasa upacara pengeb.umian isterinya nanti.

Mohon ma.af andai isteri ada kesaIahan semasa hidup

Dalam pada itu, dia bagi pihak arwh isteri memohon orang ramai yang mengenali allahyrham supaya dapat mema.afkan segala kesaIahannya.

Difahamkan, allahyrham dikatakan mengalami jngkitan ku.man di 0tak selepas dimasukan ke Hspital Kajang setelah tiga ke empat hari mengalami clrit blrit sehingga doktor terpksa menidurkannya.

Perkongsian tersebut sememangnya menge.jutkan banyak pihak terutama warganet yang mengikuti founder produk berkenaan di media sosial.

Dia yang kerap melakukan live di Facebook dan TikTok mempunyai pengikut yang tersendiri walaupun kadang kala video allahyrham berpakaian kurang disenangi ramai.

Ramai yang zahirkan du.kacita

Walau bagaimanapun, rata-rata mendoakan agar allahyrham Ceknon ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan berharap ahli keluarga yang ditinggaIkan berada dalam keadaan sabar mengharungi berita d.uka ini.

Salam takziah.

Sumber: TikTok @sabarituindah24434, Facebook Lin Qurnia, KJ Nilam, Norshahadah Aisyah