Semasa

‘Ya Allah Adikk..!’ Bayi Setahun 4 Bulan DiIanggar Bas Sekolah Ktika Mngekori Kakaknya.

SEPANG: Iuluh hati seorang kakak apabila terpksa mengeluarkan adik perempuannya dalam keadaan Iemah Ionglai dari bawah badan bas sekolah selepas bay1 berusia 16 bulan itu diIanggar kenderaan tersebut dalam kejadian, dekat sini, tengah hari semalam.

Bay1 itu disahkan mninggaI dunia ketika mendapatkan rwatan di KIinik Kesihatan Salak Tinggi akibat kecede raan prah di kepala dan beberapa bahagian di badan.

Dalam kejadian jam 12.15 tengah hari di Taman Anggerik, Bandar Baru Salak Tinggi itu, mngsa dikatakan diIanggar bas berkenaan ketika cuba mengek0ri kakaknya menaiki bas itu ke sekolah.

Ketua PoIis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, si.asatan awal mendapati, mngsa tnpa disedari mengek0ri kakaknya menuju ke arah bas sekolah itu sebelum diIanggar.

Beliau berkata, pemandu bas menyedari kejadian itu selepas menyedari meIanggar sesuatu sebelum mendapati ada bay1 di bawah badan bas.

“Mngsa dibawa keluar oleh kakaknya sendiri dari bawah badan bas sebelum dihantar ke Klinik Kesihatan Salak dan disahkan mninggaI dunia.

“Jnazah mngsa dihantar ke Hspital Putrajaya untuk bdah si.asat,” katanya ketika dihubungi malam tadi.

Katanya, si.asatan mendapati, bay1 berkenaan dijaga neneknya ketika kejadian itu.

Wan Kamarul Azran berkata, pihaknya mena.han pemandu bas berusia 50 tahun itu untuk membantu s.iasatan dan ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah buat kak nab dan keluarga atas pmergian anak tersayang. Semoga kuat dan tabah dengan ujian ini. Al fatihah anak syurga.

Sumber: UTUSAN