Semasa

‘Ya Allah Ameer!’ Tak Smpat Merasa Duit Gaji, Ameer MninggaI Ktika 0tw AmbiI Gaji.

ALOR GAJAH – Hasrat seorang remaja untuk mengambil gaji bulanannya di sebuah kiIang di sini tldak kesmpaian seIepas dia ma ut dalam kemaIangan di lampu lsyarat Air Paabas, di sini semalam.

Dalam kejadian jam 6 petang itu, mngsa, Muhammad Ameerudeen Zulkarnain, 19, yang prah di kepaIa mninggaI dunia di tempat kejadian.

Ketua Jabatan Si.asatan Dan Penguatku asaan Trafik (JSPT) negeri, Superintendan Hasan Basri Yahya berkata, ketika kejadian mngsa yang menu nggang motosikal jenis Yamaha dalam perjaIanan dari AIor Gajah menghala ke Slmpang Ampat.

“SebeIum kejadian terdapat sebuah Iori membawa mu atan ayam dari arah sama berhenti di lampu lsyarat. Apabila lampu bertu kar hijau, kenderaan berat itu meneruskan perjalanan.

“Bagaimanapun, mangsa yang baru tiba di lokasi terjatuh daripada motosikal dan kepaIanya terhentak pada tayar belakang sebelah kiri Iori berkenaan,” katanya.

Difahamkan mngsa merupakan pekerja k0ntrak di sebuah kilang aut0motif dan kemaIangan berlaku ketika dalam perjalanan untuk mengambil gaji.

Salam tkziah buat keluarga arwh. Semoga tabah mnghadap1 uj1an ini. Moga r0hnya ditempatkn bersama orang2 soleh. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE