Semasa

‘Ya Allah Anak Aku..’ lbu Tak Sngka, Jsad Tbaring Rupanya Jnazah Anak Sndiri.

ALOR GAJAH – Seorang ibu tldak menyangka mngsa nhas dilihat terbar1ng di atas jalan raya adalah jnazah anaknya sendiri yang ma.ut selepas terper0sok di bawah sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) di Jalan Air Tanai, Air Pa’abas, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.20 pagi itu, mangsa, Muhammad Khiesyam Mohamad Jamel, 14, yang dalam perjalanan ke sekolah disahkan mninggaI dunia di lokasi akibat kecede.raan di anggota badan.

Menurut Rusita Mohamad Aris, 54, ketika kejadian dia dalam perjalanan menghantar anak bongsunya berusia 10 tahun ke sekolah sebelum ternampak kemaIangan dan seorang mngsa terbarlng di atas jalan raya.

Katanya, dia bagaimanapun hanya melalui kawasan itu sebelum tiba-tiba mendapat panggilan telefon daripada jiran memaklumkan anak keduanya yang mesra dengan panggilan Acik terlibat nhas.

“Masa tu saya sedang memandu kereta nak hantar anak yang kecil ke sekolah dan ternampak ada kemaIangan dengan seorang mngsa terbarlng di atas jalan raya.

“Saya tak nampak motosikal anak, jadi saya meneruskan perjalanan menghantar anak sehinggalah dalam perjalanan pulang jiran beritahu Acik kemaIangan,” katanya ketika ditemui di Unit F0rensik Hspital Alor Gajah, di sini, hari ini.

Mengulas lanjut dia yang juga merupakan ibu tunggaI memberitahu, sebelum kejadian anak kedua dari tiga beradik itu sempat bersalam dengannya dan memberitahu akan pulang lewat kerana mempunyai aktiviti di sekolah.

“Selalu memang saya hantar dia naik kereta tetapi hari ini dia ke sekolah menunggang motosikal kerana katanya akan pulang lewat dan tidak mahu menyus.ahkan saya perlu berulang-alik ambil adik, kemudian dia.

“Saya tak sngka mngsa yang terbarlng tu anak saya sendiri, baru sebulan dia duduk bersama saya dan adik-adiknya kerana sebelum ini dia tinggal di asrama di sekolah sukan,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu, berkata kemaIqngan berlaku apabila CRV itu yang dalam perjalanan ke Alor Gajah telah hiIang kawaIan lalu masuk ke laluan bertntangan dan mermpuh Modenas Kriss ditunggangi mngsa.

Katanya, k.es disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah buat keluarga. Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE