Semasa

‘Ya Allah Anakku Jasmin..’Bayi Lima Bulan Tkorban Perodua Alza Dipndu Bapa TerbaIik.

TANGKAK – Perjalanan pulang lapan sekeluarga keluarga dipercayai dari Bukit Gambir menuju ke arah Tangkak berakhir dengan trgedi apabila Perodua Alza yang naiki terba.bas sebelum terbaIik dalam kejadian malam semalam.

Kejadian yang berlaku pada jam 8.19 malam itu di Kilometer 161.1 Lebuh Raya Utara Selatan arah selatan telah mergut nywa seorang bay1 perempuan, Nor Jasmin berusia lima bulan.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Penolong Penguasa Bomba Rafiah Aziz berkata, kemaIangan itu turut menyebabkan tujuh ahli keluarga yang lain ced.era.

“Mereka terlibat adalah suami isteri, Mohd. Hafizal Mohd. Daud, 29, dan Kasmeen Kholisah Khairul Amin, 29, bapa dan ibu kepada Mohd. Hafizal iaitu Mohd. Daud Mohd. Senin, 53, serta isterinya, Zaharah Mohd. Amin, 60an.

“Empat lagi yang terlibat adalah anak-anak Mohd. Hafizal iaitu Mohd Noah, 5, Mohd. Aqil, 4, Aara Aqirah, 3, manakala bay1 perempuan yang maut adalah Nor Jasmin,5 bulan,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Menurut Rafiah, pihaknya menerima panggilan kecem.asan melalui Pusat Gerakan Operasi (PGO) Negeri Johor sebelum sebuah jntera FRT dan sebuah EMRS dike.jarkan ke lokasi kejadian.

Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE.