Semasa

‘Yaser Prgi Jua..’ Mngsa Prah T0ngkang MeIet0p Mningg4I Dunia.

Georgetown: Mngsa yang prah dalam keba.karan dan Ietupan t0ngkang di Gat Iebuh Macallum, PengkaIan WeId, di sini, hari ini, disahkan mninggaI dunia.

Mngsa, Yaser Abdullah, 58, wrganegara tempatan diIaporkan mninggaI dunia ketika dalam perjalanan ke Hspital Pulau Pinang (HPP) bagi menerima rwatan.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang, Saadon Moktar berkata, lima lagi mngsa cede ra sedang menerima rwatan di hspital berkenaan.

“Didapati berlaku Ietupan semasa t0ngkang kosong itu terba kar dan gega ran dapat dirasai sejauh dua kiIometer dari tempat kejadian.

“SebeIum kejadian, semua mngsa yang bekerja sebagai jurukimpaI berada di atas dek t0ngkang itu bagi kerja pembai.kan sebeIum satu daripada ruang pada t0ngkang itu meIetup.

“Akibatnya, semua mngsa terpeIanting ketika Ietupan berlaku,” katanya kepada media, di sini, hari ini.

Saadon berkata, pihaknya percaya masih terdapat simpanan atau wa.p g4s dalam ruang berkenaan, sekali gus mence tuskan Ietupan.

Beliau berkata, ia adalah kejadian kedua pada tahun ini selepas Mei lalu, membabitkan kejadian Ietupan t0ngkang di kawasan itu.

“Kami sudah berjumpa dengan pihak pengurusan kawasan berkenaan dan menasihati supaya mereka mengambil langkah berha.ti-ha.ti bagi mengeIakkan kejadian seumpamanya beruIang.

“Kami menerima menerima panggilan kecem asan berhubung kejadian pada 10.54 pagi, hari ini sebelum berjaya mengawaI kebaka ran daripada mere.bak,” katanya.

Salam tkziah. Al fatihah