Semasa

Zarina Anjoulie Pasang Belon Gastrik Dalam Perut , Ngeri Tapi Boleh Cepat Kurus!

Tindakan pelakon dan selebriti media sosial, Zarina Anjoulie menjalani rawatan belon gastrik atau ‘Intragastric Balloon’ mengundang rasa ‘ngeri’ pengikutnya di laman Instagram.

Difahamkan, rawatan tersebut adalah cara lain bagi menurunkan berat badan dimana belon gastrik yang berada di dalam perut akan membuatkan seseorang itu mudah kenyang sekali gus mengurangkan pengambilan makanan.

Pelakon berusia 35 tahun itu berkata, kos memasang belon gastrik berkenaan mencecah sekitar RM16,000 sehingga RM18,000 bergantung kepada harga rawatan ditetapkan oleh pusat perubatan terpilih.

Zarina atau mesra dipanggil Anju memuat naik video sepanjang menjalani rawatan tersebut tanpa melibatkan sebarang pembedahan.

Menurut doktor merawatnya, pesakit hanya perlu menelan belon gastrik berbentuk pil sebelum hujung saluran di luar mulut akan diisi dengan air untuk mengembangkan belon di dalam perut.

Selepas itu, doktor akan melakukan x-ray bagi memastikan posisi belon gastrik berada di kedudukan yang tepat sebelum pesakit dibenarkan pulang.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen berkongsi rasa gerun mereka apabila melihat kegigihan Zarina melakukan rawatan berkenaan yang dipenuhi beberapa wayar.

Bagaimanapun, terdapat juga individu seolah-olah berminat bagi mencuba rawatan sama dengan bertanya pelbagai soalan. Namun, orang ramai dinasihatkan untuk merujuk pakar dahulu ya!

Sumber: Instagram Zarina Anjoulie